Del 2 i nasjonal sikkerhetsmåned

Hvordan kan vi beskytte oss mot

trusler og digitale angrep i nettverket?

Fortinet UTM-løsninger inkluderer vanligvis en kombinasjon av følgende sikkerhetsfunksjoner:

  1. Brannmur: Beskytter nettverket mot uautorisert tilgang og overvåker trafikkstrømmer for å oppdage og hindre angrep.

  2. Intrusion Detection and Prevention (IDP): Identifiserer og forhindrer inntrengningsforsøk ved å analysere nettverkstrafikk etter kjente angrepsmønstre.

  3. Antivirus og Antimalware: Skanner og blokkerer skadelig programvare, virus og annen ondsinnet kode.

  4. Webfiltrering: Begrenser tilgangen til upassende eller farlige nettsteder, og gir beskyttelse mot skadelig webinnhold.

  5. E-postfiltrering: Skanner e-postmeldinger for skadelige vedlegg og koblinger, og blokkerer spam.

  6. Virtual Private Network (VPN): Gir sikre tilkoblinger for fjernarbeidere eller mellom geografisk distribuerte kontorer.

  7. Applikasjonskontroll: Gir mulighet til å begrense eller blokkere bestemte applikasjoner eller tjenester som kan utgjøre en sikkerhetsrisiko eller føre til produktivitetsproblemer.

  8. Innholdsfiltrering: Gir mulighet til å kontrollere og overvåke nettverkstrafikk basert på innhold, for eksempel filtyper eller nøkkelord.

  9. Nettverkssegmentering: Deler nettverket inn i separate soner for å begrense spredning av trusler i tilfelle brudd.


Fortinet er kjent for sin FortiGate-serie av nettverkssikkerhetsenheter som tilbyr UTM-funksjonalitet. Disse enhetene er ofte brukt i bedriftsmiljøer for å beskytte nettverket mot en rekke trusler og sikkerhetsrisikoer. Fortinet har også en omfattende serie med trusselintelligence og administrasjonsverktøy som hjelper organisasjoner med å administrere og oppdatere sine UTM-løsninger for å holde trusselbildet i sjakk.

UTM står for "Unified Threat Management"


Fortinet er en ledende leverandør av cybersikkerhetsløsninger. UTM er en tilnærming til cybersikkerhet som kombinerer flere sikkerhetsfunksjoner og -tjenester i én enkelt enhet eller plattform. Målet med UTM er å gi omfattende beskyttelse mot en rekke trusler og angrepsvektorer i nettverket.

Har du en Fortinet brannmur av nyere dato,
kan UTM sikkerhetsfunksjoner kjøpes som et tillegg.
Ta kontakt med oss,
så finner vi den beste løsningen for dere.


Ønsker du å vite mer?


Ta kontakt med oss!